Societat 21/01/2015

El gerent de la Guàrdia Urbana nega que existeixi el primer informe que va citar Clos sobre el cas del 4-F

"Ni existeix ni va existir", ha afirmat Delort a 'El Matí de Catalunya Ràdio'. Ha admès que Clos va donar una resposta "inapropiada" quan va dir que hi havia un informe en què s'indicava que l'agent ferit havia rebut el cop d'un test al cap

Ara
1 min
El gerent de la Guàrdia Urbana, Joan Delort / ACN

BarcelonaL'informe a què va fer referència el llavors alcalde Joan Clos quan va dir que a l'agent de la Guàrdia Urbana ferit el 4 de febrer de 2006 li havia llançat un test al cap, "ni existeix ni va existir", ha declarat aquest matí el gerent de seguretat i prevenció de l'Ajuntament de Barcelona, Joan Delort, a 'El matí de Catalunya Ràdio'. Aquí podeu escoltar la intervenció de Delort al programa i la referència a l'informe a partir del minut 3.

Quan la periodista Mònica Terribas ha preguntat a Delort si ha trobat l'informe de què va parlar Clos arran del cas cas 4-F, ha contestat: "No. No només li dic que no l'he trobat, sinó que a més documentalment no existeix", i encara hi ha insistit: "Ni existeix ni ha existit". Ha exculpat l'alcalde dient que "en aquell moment es van dir coses que no tocaven". Delort ha admès que "l'exalcalde Joan Clos va donar una resposta inapropiada".

Delort ha reivindicat que la Guàrdia Urbana "no té cap problema de violència policial" i ha afegit que "ser corporatius no vol dir que s'ho tapin tot". També ha parlat sobre el testimoni que sap qui va ferir el guàrdia urbà, i ha expressat que "no entén" que un any i mig després encara no hagi sortit. "És urgent que aparegui", ha afirmat.

stats