Societat
Societat 20/12/2011

Josep Anglada, absolt per les amenaces a la cap de llista de PxC per Tarragona el 2010

El jutjat de pau de Calafell indica que no hi ha proves per condemnar el president del partit. Myriam Muñoz va denunciar Anglada per presumptes insults, injúries i amenaces durant les eleccions al Parlament del 2010

Acn
1 min

CalafellEl Jutjat de Pau de Calafell (Baix Penedès) ha absolt el president de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, i el seu vicepresident, August Armengol, per presumptes insults, injúries i amenaces a la que va ser cap de llista del partit per Tarragona a les eleccions al Parlament del 2010, Myriam Muñoz, i al seu pare, Antonio Muñoz. Ambdós van denunciar Anglada i Armengol el 19 de desembre del 2010 a Calafell perquè, segons van explicar, el president els havia insultat i amenaçat de mort durant la reunió del consell executiu de PxC de l'11 de desembre, del qual tots quatre formaven part. La sentència recull que no es poden provar les amenaces.

Els fets es remunten a la reunió del consell executiu de Plataforma per Catalunya, l'11 de desembre de 2010, quan, tres dies més tard, Anglada va obrir un expedient disciplinari d'expulsió contra Myriam Muñoz i el seu pare, Antonio Muñoz, després que aquests fessin públic un comunicat contra el president del partit. Dies més tard, Myriam Muñoz denunciava davant els Mossos d'Esquadra Anglada i el regidor del Vendrell August Armengol, als quals va acusar de presumptes amenaces com "qui vagi contra Josep Anglada, el mato" o "no te'n vagis, si te'n vas, no parlis o aguanta'n les conseqüències".

Aquesta setmana el jutge de pau de Calafell, Garriga Huguet, ha comunicat als interessats mitjançant providència que, com que no s'ha interposat recurs d'apel·lació contra la sentència, es declarava ferma la sentència absolutòria per a Josep Anglada i August Armengol del 16 de juny de 2011. D'aquesta manera, s'arxivaven les actuacions sense cap altre tràmit.

stats