SOCIETAT
Societat 27/09/2011

Cleries: "Que ningú es pensi que farem cursets de valors"

L'escola serà el lloc central des d'on es difondran els valors inclosos en el pla que impulsa el Govern. El conseller de Benestar i Família aclareix que no serà un assignatura específica.

Ara
1 min

BarcelonaEl conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, ha donat aquest dimarts algun detall més del pla nacional de valors anunciat pel Govern. L'escola serà un dels eixos principals per difondre els valors inclosos en el pla. No es tractarà, però, de cap assignatura nova. Els mestres disposaran de materials per poder aprofundir sobre determinats valors a les seves classes. "Serà un pla transversal", ha insistit el conseller a RAC1.

Cleries ha negat un cop més que el Govern vulgui "adoctrinar". "No sabria ni com fer-ho ni com posar-m'hi", ha dit. També ha deixat clar que no seran cursos específics: "Que ningú es pensi que farem cursets de valors", ha insistit. "Es tracta més aviat de posar valors en la nostra vida quotidiana".

El conseller continua, però, sense concretar com es reforçaran aquests "valors universals". Tampoc estan clars quins són els valors. En l'entrevista de dilluns a TV3 va citar conceptes com l'esforç, la feina, la superació, el respecte, la convivència, el civisme, la generositat i la solidaritat. "Són valors col·lectius que, a Catalunya, sempre ens han definit", va afegir Cleries.

El Govern aprovarà en un parell de setmanes el programa que ha de permetre impulsar el pla nacional de valors. L'executiu comptarà amb un consell assessor, que es reunirà dos cops l'any, amb personalitats del país i de l'estranger.

stats