Societat 24/08/2015

El jutge inspecciona el balcó on va morir Mor Sylla

La comitiva judicial també ha visitat la cafeteria Diamant, des d'on dos testimonis van observar els fets

Acn
2 min
La fiscal, prenent mesures al balcó, entre el jutge (esquerra) i un cap de l'àrea d'investigació dels Mossos d'Esquadra / ACN

SalouEl jutge degà de Tarragona ha inspeccionat aquest dilluns al matí el pis de Salou on vivia l'home senegalès mort l'11 d'agost en precipitar-se daltabaix d'un balcó durant una operació dels Mossos contra el 'top manta'. El magistrat, la fiscal i el secretari, acompanyats de l'advocat del germà de la víctima i responsables policials, també han visitat el bar des d'on dos veïns van observar els fets. Al domicili de la plaça Sant Jordi, la comitiva judicial s'ha centrat a analitzar el balcó i a prendre mesures de la barana. Les inspeccions, que s'han allargat una hora i quart, van ser ordenades després de prendre declaració a cinc companys de pis del manter i a tres testimonis més, protegits.

La comitiva judicial ha arribat a la plaça Sant Jordi de Salou cap a dos quarts de deu del matí per iniciar una inspecció ocular a la zona. El primer indret que han visitat ha estat la cafeteria Diamant, ubicada a escassos metres del domicili on vivia Mor Sylla. Allà, el jutge i la fiscal s'han assegut a les mateixes cadires des d'on dos testimonis van observar els fets i han pogut comprovar, tal com han expressat ells mateixos, que des d'allà tenien una bona perspectiva del balcó del tercer pis.

Després d'un quart d'hora, la comitiva s'ha traslladat al número 3 de la plaça i ha accedit a l'apartament 321, on s'ha estat prop d'una hora. El jutge ha estat el primer a sortir a guaitar pel balcó. Allà, el magistrat, la fiscal i el secretari, acompanyats de l'advocat del germà de la víctima, d'agents de la policia científica i de caps de l'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos, han analitzat l'espai, així com la visió existent al bar i al balcó des d'on un tercer testimoni també va poder veure els fets.

La fiscal ha mesurat la barana, així com la distància entre el primer barrot i el forat de desguàs del balcó, on l'home s'hauria recolzat abans de precipitar-se al buit. Agents de la policia científica han pres diverses fotografies del lloc i han mesurat distàncies, com ara els metres existents entre el balcó i el carrer. Finalment, la comitiva ha abandonat la casa cap a tres quarts d'onze del matí.

Els Mossos d'Esquadra han desplegat un nombrós dispositiu de seguretat a la plaça, integrat per diversos efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i de l'Àrea de Seguretat Ciutadana, en col·laboració amb la policia local. Els agents han acordonat la via pública per permetre el treball de la comitiva i, també, dels mitjans de comunicació aplegats al lloc. D'altra banda, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha acudit a la plaça Sant Jordi i se l'ha vist conversant amb diversos responsables policials.

D'altra banda, aquest dimarts es repatriarà al Senegal el cadàver de la víctima, de 50 anys d'edat. Dissabte, representants de la comunitat senegalesa de Salou van comparèixer en roda de premsa per demanar disculpes a la ciutadania i als comerciants pels aldarulls i les destrosses produïdes arran de la mort del manter i es van mostrar confiats que es pugui restablir la convivència a la ciutat. A més, els portaveus del col·lectiu van manifestar que acataran les resolucions que dictamini la justícia.

stats