Societat 01/02/2015

Una jutge prohibeix a un carterista usar les línies 3 i 5 del metro de Barcelona

Va amenaçar de mort un vigilant de seguretat quan li va impedir seguir cometent els seus furts

Efe
2 min
Els aficionats podran tornar del Camp Nou amb metro el dia de la Supercopa.

BarcelonaUna jutge ha prohibit a un carterista que utilitzi dues línies del metro de Barcelona, la 3 i la 5, que havia convertit en el seu "lloc de treball". Va amenaçar un vigilant de seguretat que treballa en aquestes línies quan li va impedir seguir cometent els seus furts.

En una interlocutòria, la titular del jutjat d'instrucció 11 de Barcelona ha decretat com a mesura cautelar que el presumpte carterista G. B. T. no trepitgi les dues línies del metro on treballa el vigilant, encara que el fiscal va demanar que la mesura d'allunyament afectés totes les línies.

Els fets van succeir sobre les 18.30 hores del passat dia 11, quan una parella de vigilants de seguretat del metro van seguir dos presumptes carteristes que estaven actuant en la línia 5 del suburbà barceloní.

Un dels presumptes lladres es va encarar amb un dels vigilants i el va amenaçar de mort si no els deixava "treballar", encara que va fugir en veure que acudien més vigilants de seguretat.

Una hora més tard, la mateixa patrulla de vigilants va tornar a trobar el presumpte carterista a l'estació de Mundet de la línia 3 del metro i es van repetir les amenaces de mort cap a l'agent, que va comunicar els fets als Mossos d'Esquadra, que van detenir el sospitós a l'estació de Diagonal.

La jutge, que va decretar la llibertat amb càrrecs del presumpte carterista, ha decretat una ordre d'allunyament del vigilant i de les línies 3 i 5 del metro "davant el temor fundat que els episodis intimidatoris i violents puguin tornar a repetir-se o fins i tot puguin evolucionar cap a situacions de més gravetat".

La jutge argumenta que l'ordre d'allunyament de les dues línies de metro no suposarà "una gran molèstia per a l'interessat, qui no precisa utilitzar aquest mitjà de transport a la vista del domicili que ha facilitat i de la direcció on pel que sembla exerceix la seva activitat laboral, atès que aquestes línies de metro no li resulten pròximes".

"En qualsevol cas –afegeix la magistrada en els seus raonaments jurídics–, sempre té al seu abast la possibilitat d'utilitzar l'autobús urbà". La jutge ha advertit el presumpte carterista que en cas d'incomplir aquesta ordre d'allunyament incorrerà en un delicte de trencament.

Fonts jurídiques han explicat a Efe que les ordres d'allunyament solen ser efectives contra els multireincidents perquè si els tornen a identificar en els seus "llocs de treball" o a prop del vigilant amenaçat els poden detenir sota l'acusació de trencament, amb penes més greus que les faltes de furt, per les quals solen ser castigats amb una multa i no empresonats.

Les mateixes fonts han destacat que la novetat d'aquesta interlocutòria judicial és que la magistrada ha aplicat la mesura d'allunyament de manera cautelar i en resposta a una agressivitat poc habitual en els carteristes que roben al descuit els passatgers, preferiblement turistes, del metro.

stats