Societat 10/04/2014

L'Espai Ferrer i Guàrdia obre les portes al públic

L'ateneu es posa al servei d'entitats i ciutadania per fomentar la cultura, l'educació popular, la participació associativa i la crítica social

Ara
1 min

BarcelonaA partir d'aquest divendres, l'Espai Ferrer i Guàrdia, al Gòtic, obre les portes al servei de les entitats i ciutadania per fomentar la cultura, l'educació popular, la participació associativa i la crítica social. Al cor del Gòtic, al carrer d'Avinyó, 44, en un edifici històric del 1775 s'ubica aquest ateneu que impulsa la Fundació Ferrer i Guàrdia, Esplais Catalans, Acció Escolta de Catalunya, l'Associació de Casals i Grups de Joves de Catalunya, la Fundació Terra, la Joventut Europea Federalista, Cooperacció, l'Escola Lliure el Sol, la cooperativa Encís i el Moviment Laic i Progressista.

El director de la Fundació Ferrer i Guàrdia, Oriol Illa, apunta: "És un espai de llibertat perquè reivindica els ideals de Ferrer i Guàrdia, un pedagog del segle XX que va ser afusellat al Castell de Montjuïc perquè tenia un pensament massa avançat a la seva època: volia que nenes i nens, rics i pobres estudiessin a l'escola en la mateixa aula".

Illa recorda que Ferrer i Guàrdia "creia en l'aula com un espai d'experimentació i de debat, no pas com un espai de càstig". Per això, insisteix que volen recuperar "aquest esperit en el moment que pensem que estem retrocedint des de molts punts de vista (socials, polítics...), i, per tant, aquí òbviament no hi faltarà i volem que no hi falti la crítica social".

L'Espai Ferrer i Guàrdia es va inaugurar aquest dimecres, 9 d'abril, i a partir d'ara s'hi organitzaran activitats culturals, associatives, gastronòmiques i socials. L'ateneu romandrà obert de nou del matí a nou del vespre, l'horari aproximadament d'obertura de la Fundació i les altres associacions que estan ubicades al mateix edifici.

stats