Societat 17/12/2017

Manifestació a Barcelona a favor de l'escola pública i en català

La plataforma Assemblea Groga rebutja el 155 i exigeix a la Generalitat més inversió

Ara
1 min
La manifestació a favor de l'escola pública ha recorregut Barcelona fins a la plaça Sant Jaume

Barcelona"Per una escola pública, laica, popular i en català". És el que es podia llegir aquest diumenge a Barcelona en un dels cartells que acompanyaven la manifestació convocada per Assemblea Groga, en què han participat centenars de persones. La marxa, que ha recorregut el centre de la ciutat, anava precedida pel lema "Defensem l'educació pública i democràtica" i, a continuació, els convocants exigien que els centres es dotin de més recursos: "Volem el 6% del PIB per a la pública".

Els manifestants, uns 300 segons la Guàrdia Urbana i un miler segons els organitzadors, han cridat consignes en defensa del sistema públic d'educació i contra l'aplicació del 155 i les amenaces que des del govern espanyol s'han fet per controlar els mestres i els centres.

Assemblea Groga defensa l'actual sistema en català i demana que garanteixin els drets socials, que s'acabi amb la segregació i que la Generalitat doti de més recursos la xarxa pública de centres. Reclama que, com diu la llei, la inversió en l'ensenyament públic creixi fins a representar el 6% del PIB de Catalunya.

A la mobilització s'hi han sumat famílies, AMPAs de diversos centres, moviments socials i sindicats com la USTEC, la Intersindical CSC i la CGT. També hi donaven suport partits com Catalunya en Comú, la CUP i Podem.

stats