Societat 21/07/2014

Fernández Díaz: “A Espanya s'entra per la porta, no per la finestra”

El ministre de l'Interior afirma que només el 0,8% d'immigrants que intenta superar la nova malla aconsegueix entrar a Melilla

Agències
1 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha comprovat personalment la nova malla instal·lada a la tanca de Melilla / EFE

MelillaNomés el 0,86 per cent dels immigrants que han intentat entrar a Melilla des que va ser instal·lada una nova malla a la tanca fronterera, han aconseguit finalment el seu objectiu. Així ho ha dit aquest dilluns el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que en una visita a Melilla, ha afirmat que la dada corrobora l'"eficàcia" de la malla, instal·lada per intentar acabar amb les contínues entrades massives d'immigrants. "A Espanya s'entra per la porta, no per la finestra", ha dit el ministre, que ha assegurat que els que vulguin entrar al país ho han de fer seguint els procediments normals, i no saltant tanques.

Les últimes setmanes s'han instal·lat a les tanques de Ceuta i de Melilla, 26.000 metres lineals d'una malla especial que evita que algú pugui trepar amb facilitat. D'aquests, la majoria s'han instal·lat a Melilla, que de les dues ciutats és la que pateix més pressió migratòria. No obstant això, el ministre ha advertit que les màfies "s'estan preparant" per donar resposta a aquest nou obstacle i buscar mitjans per superar-lo. És per això que el titular d'Interior ha anunciat que el reforç policial que el seu ministeri ha destinat a Melilla romandrà a la ciutat "fins que sigui necessari" i mentre la pressió migratòria no decaigui. Fernández Díaz ha descartat, en canvi, un augment de la plantilla permanent de la Policia Nacional i Guàrdia Civil a la ciutat.

El ministre de l'Interior s'ha mostrat a favor de l'obertura d'un nou pas fronterer entre Melilla i el Marroc, que seria el cinquè de la ciutat, una demanda del president de Melilla, Juan José Imbroda.

stats