Mor una nena de sis anys en sortir volant un castell inflable

Dos nens més estan ferits greus per l’accident, ocorregut en un restaurant de Caldes de Malavella

Una nena de sis anys va morir a Caldes de Malavella quan el castell inflable on jugava, juntament amb altres menors, va sortir volant i va quedar penjat en la teulada del restaurant. L’incident va passar al restaurant Mas Oller, on els menors jugaven mentre els seus familiars dinaven. La menor, traslladada en helicòpter a la Vall d’Hebron, no va poder superar els politraumatismes que va patir després de sortir disparada quan l’inflable va aixecar el vol per causes que encara no estan clares.

Dos menors més van quedar ferits de gravetat, especialment un nen de 9 anys que va ser traslladat també en helicòpter a l’Hospital Parc Taulí. A tancament d’aquesta edició, no es tenien detalls de la seva evolució. La tercera menor ferida greu, una nena de 7 anys, es trobava ingressada a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Quatre menors més, d’edats d’entre 3 i 11 anys, van resultar ferits lleus.

La investigació oberta pels Mossos d’Esquadra haurà de determinar què va provocar el fatídic accident. Una de les hipòtesis és que el castell inflable va desprendre’s dels ancoratges i una ventada va fer que s’enlairés. Alguns testimonis dels fets, però, van assegurar ahir haver sentit com explotava el castell abans de sortir disparat. Aquest i altres detalls, com l’estat de la instal·lació i si el restaurant tenia les llicències pertinents, seran punts que haurà d’aclarir la investigació.

El cert és que el castell va sortir volant “uns 40 o 50 metres” i que els set menors que hi havia van patir caigudes i traumatismes de diversa consideració, segons va explicar a l’ARA el director de serveis territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta. “Els nens van sortir disparats entre 10 i 20 metres”, va afegir.

L’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, va mostrar-se prudent a l’hora de parlar de les causes: “Hi ha informacions diferents, caldrà esperar el resultat de la investigació”. Va assegurar que, tot i que el restaurant és en un petit turó on sempre corre “una mica d’aire”, les condicions de vent d’ahir no eren “ni de bon tros tan dolentes per provocar això”.

Una instal·lació nova

El propietari del restaurant Mas Oller, Jaume Matas, va certificar que el castell inflable era nou. L’havien instal·lat al restaurant fa dos mesos escassos i l’anunciaven a les xarxes socials com una atracció per a les famílies que hi anessin a dinar amb criatures. Visiblement afectat, Matas va relatar que ell no era a l’establiment quan va tenir lloc l’incident i que desconeixia què podia haver-lo provocat.

Els serveis d’emergències van desplegar un ampli dispositiu per atendre els ferits, però també per prestar atenció psicològica als testimonis. El president del Govern, Carles Puigdemont, va enviar ahir un missatge de condol a la família de la menor morta.

Episodis tràgics en inflables infantils:

Tres ferits en un club esportiu a Saragossa

Una forta ratxa de vent va aixecar un castell inflable a Saragossa i va ferir tres nens durant una celebració en un club esportiu l’any passat. Els infants van sortir-ne amb contusions i van ser hospitalitzats, un d’ells amb una fractura de clavícula. En total hi havia 15 nens jugant-hi en el moment de l’incident.

Un castell sense llicència surt volant a Leganés amb quatre menors a dins

El municipi madrileny de Leganés va vorejar la tragèdia fa tres anys, quan una instal·lació inflable situada als afores d’un centre comercial va sortir volant amb quatre menors a dins. Dos dels nens van ser rescatats a la coberta d’un edifici annex al centre comercial, a 8 metres d’alçada, mentre que un tercer va sortir disparat fins a 20 metres més enllà, en aquella mateixa coberta. El quart dels menors ferits va quedar atrapat dins del castell inflable, que va aterrar a 100 metres de distància d’on estava instal·lat.

Mor una menor de cinc anys a Gran Canària

Una menor de cinc anys va morir el 2003 mentre jugava en una instal·lació inflable d’un centre comercial a Mogán, un municipi de Gran Canària. La nena va patir una fractura al coll, el que es coneix com a desnucament, mentre es trobava a la instal·lació amb el seu germà de set anys.

Més continguts de