Societat 04/09/2014

La Mercè combinarà tecnologia i arts escèniques a la Ciutadella

La festa major de Barcelona costarà 3,1 milions d'euros, 600.000 euros menys que l'any passat

Europa Press
1 min
Xavier Trias amb Núria Gispert, pregonera de Festes de la Mercè 2014, i Ignasi Aballi, autor del cartel / PERE VIRGILI

BarcelonaLa festa major de Barcelona, la Mercè, se celebrarà del 19 al 24 de setembre i tindrà com a principal proposta el festival 'Mercè Arts de Carrer' al parc de la Ciutadella. La tecnologia i les arts escèniques es combinaran per explicar històries, dins d'un programa que acabarà amb un Piromusical que tancarà les celebracions del Tricentenari. Així ho ha explicat aquest dijous en roda de premsa el tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, que ha xifrat el pressupost de la festa en 3,1 milions d'euros, 600.000 euros menys que l'any anterior, tot i sumar un dia més a la programació.

La pregonera d'aquest any serà l'activista social i exregidora de l'Ajuntament de Barcelona Núria Gispert i Feliu, que intervindrà el divendres 19 a la plaça de Sant Jaume. El cartell, obra de l'artista Ignasi Aballí, mostra dues bombolles de sabó que representen el caràcter efímer i passatger de la festa major. La ciutat convidada serà Estocolm, que arriba a Barcelona amb una cinquantena d'artistes i produccions innovadores. Projeccions a la façana de l'Ajuntament, malabarismes o espectacles de màgia amb dispositius iPad, en són algunes d'elles.

A l'avinguda de Maria Cristina, el Piromusical posarà punt final a la festa major i a la celebració del Tricentenari amb l'espectacle 'El somni d'un gegant', dirigit per Lluís Danés. Combina pirotècnia, projeccions sobre una pantalla gegant --de 18 metres d'alt i 20 metres de ample-- i banda sonora de Xavi Lloses. D'altra banda, la platja de la Barceloneta serà l'escenari de la XVII edició del 'Festival Pirotècnic Internacional', on empreses d'Azerbaidjan, Suïssa i Japó exhibiran les seves habilitats artístiques amb foc, pólvora i música.

stats