SOCIETAT
Societat 28/03/2012

Vuit mesos d'esperar per operar-se del cor a Bellvitge

Els hospitals no poden garantir el termini de tres mesos que fixa el departament de Salut. La conselleria de Boi Ruiz diu que a Bellvitge el temps d'espera per a les intervencions cardíaques és de 89 dies

Lara Bonilla
1 min
ESPERANT UN QUIRÒFAN 
 Els metges expliquen que des de l'inici de les retallades estan fent menys operacions del que és habitual, cosa que ha fet engreixar les llistes d'espera.

BarcelonaEls metges denuncien que a l'Hospital de Bellvitge el temps d'espera per a operacions de cor és de 8 mesos. Els facultatius alerten que sense més recursos no poden complir el termini màxim de tres mesos que ha fixat el departament de Salut en el nou model de llistes d'espera. Albert Miralles, expresident de la Societat Catalana de Cirurgia Cardíaca i especialista en cirurgia cardíaca a Bellvitge, denuncia la situació de l'hospital en el qual treballa, però també la situació que es viu en d'altres centres hospitalaris. "Estan entre els 6 i els 7 mesos", exposa Miralles. En canvi, portaveus de la conselleria de Salut indiquen que a Bellvitge el temps d'espera per a les operacions de cor és de 89 dies. Això suposa una diferència de gairebé un mes respecte a la mitjana oficial a Catalunya facilitada per Salut la setmana passada. El departament va indicar llavors que el temps mitjà d'espera per a la cirurgia cardíaca –des que el pacient entra a la llista fins que és operat– és de 2,1 mesos.

Podeu llegir-ho a l'Ara Premium

stats