Publicitat
Publicitat

Els mestres podran denunciar a la fiscalia possibles maltractaments als alumnes

Els departaments de Benestar i d'Ensenyament signen un protocol per detectar casos

Els mestres catalans podran denunciar davant la Fiscalia de Menors o la direcció general d'Atenció a la Infància de la Generalitat les seves sospites que algun alumne seu està sent maltractat, segons un protocol conjunt dels departaments d'Ensenyament i Benestar Social.

Els docents disposaran d'un simulador de situacions amb què podran detectar els casos dels possibles maltractaments, així com el nivell de risc, lleu, moderat o greu, han explicat avui els consellers de Benestar Social, Josep Lluís Cleries, i d'Ensenyament, Irene Rigau, en una roda de premsa a Barcelona, en què han firmat el protocol de coordinació entre els dos departaments.

A Catalunya, un 85% dels maltractaments infantils són detectats pels serveis socials bàsics, mentre que el 15% restant es refereix als casos més greus i n'informen els metges d'urgències hospitalàries i els Mossos d'Esquadra, ha indicat el conseller Cleries.

El fet que un escolar presenti una actitud trista, s'aïlli de la resta o presenti marques evidents al seu cos pot donar peu a la posada en marxa del protocol de detecció, que s'implantarà de manera efectiva el curs escolar 2012-2013, després que se'n faci difusió entre el professorat català.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de