Mobilitat
Societat Mobilitat 20/09/2022

Els autobusos de Barcelona faran vaga per la Mercè

L'última mediació entre els treballadors i TMB ha acabat sense acord

ARA
2 min
Un autobús a la plaça d’Espanya de Barcelona a primera hora del matí.

BarcelonaEls autobusos de Barcelona faran vaga per la Mercè. Els treballadors i la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) s'havien citat aquest dimarts per intentar buscar una sortida a la reclamació dels conductors, que demanen actualitzar el conveni col·lectiu i millorar els salaris en funció de l'increment de l'IPC. Però la trobada ha acabat sense acord. Per això, els treballadors mantenen la vaga de 24 hores prevista per al dijous 22 de setembre, just abans de l'inici de les Festes de la Mercè, i les aturades parcials entre el 23 i el 30 de setembre, que es faran en tres trams –matinada, matí i nit–: de 2 h a 4 h, de 10 h a 12 h i de 21 h i a 23 h.

Fonts de la secció sindical d'UGT a Autobusos de Barcelona han confirmat a l'ACN que mantenen la convocatòria "davant la manca de propostes" per part de TMB. Els treballadors asseguren que l'empresa es limita a oferir-los els increments que ja els correspondrien per llei i expliquen que no volen perdre poder adquisitiu. Per la seva banda, fonts de l'empresa asseguren que han traslladat una sèrie de propostes als treballadors per mirar de buscar un acord, però que "no han volgut escoltar-les". A hores d'ara, no està previst que les dues parts es tornin a reunir. Tot i això, tant TMB com el sindicat es mantenen "oberts" a noves negociacions.

El comitè d'empresa va anunciar fa unes setmanes la convocatòria de les aturades coincidint amb les Festes de la Mercè, per denunciar que les negociacions del conveni col·lectiu que s'havien dut a terme durant els últims mesos estaven estancades. La previsió és que els autobusos no circulin dijous. Aquell mateix dia els treballadors es reuniran en assemblea per ratificar les noves aturades parcials de dues hores per torn previstes entre el dies 23 i 30 de setembre.

stats