SUCCESSOS

Moren una dona i dues filles en llançar-se d'un edifici de Girona

La dona va empènyer les nenes, d’un i onze anys, des d’un tretzè pis d’un edifici de Girona

Commoció a Girona per la mort d’una mare i les seves dues filles, de prop d’un any i onze anys, que ahir van precipitar-se des d’un tretzè pis d’un edifici situat al número 63 del carrer Joaquim Vayreda, al barri de la Devesa de Girona, a tocar del Palau Firal. Els Mossos d’Esquadra han descartat que fos una caiguda accidental i apunten com a hipòtesi principal que la dona saltés per una finestra amb les dues nenes. Segons els primers indicis, la mare, de 42 anys, hauria empès primer les nenes per la finestra del despatx d’arquitectura que compartia amb el marit, i després s’hauria suïcidat llançant-se també al buit. No es van trobar signes de violència al despatx d’arquitectura on van passar els fets.

Els fets van passar poc abans de les vuit del vespre i de seguida veïns i curiosos es van congregar a la zona. La dona, que havia treballat per l’Ajuntament de Girona en diferents projectes urbanístics, era aparelladora i fa dos anys va deixar voluntàriament la feina per anar a treballar en un despatx d’arquitectura amb el seu marit, que és arquitecte. El matrimoni té un altre fill, de vuit anys, que en el moment dels fets no era amb la mare i que ara és amb el seu pare, que va requerir assistència psicològica, igual que alguns veïns de les víctimes. Al lloc dels fets s’hi van desplaçar efectius dels Mossos d’Esquadra, dels Bombers, de la Policia Local, i també curiosos i mitjans de comunicació, així com l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, molt afectat pel succés. La dona era molt coneguda al consistori, ja que hi havia treballat. Poc abans de les 11 de la nit va arribar la comitiva judicial per fer-se càrrec de l’aixecament dels cadàvers.

El cos de la dona va quedar suspès sobre un dipòsit d’aigua, d’uns tres metres d’alçada, mentre que els cossos de les nenes estaven estesos a terra. Per facilitar la feina de la comitiva judicial es van tallar els carrers adjacents. En tot moment, veïns i curiosos van mantenir un silenci respectuós davant d’aquest tràgic succés i només se sentia el soroll del generador elèctric que alimentava els focus que il·luminaven l’escena.

Minut de silenci

El jutjat d’instrucció de guàrdia de Girona es va fer càrrec del cas. Avui a les 12 del migdia l’Ajuntament de Girona ha convocat un minut de silenci i una concentració a la plaça del Vi, davant del consistori, i estudiarà si decreta un dia de dol.

Tot apunta que la dona, que segons fonts dels Mossos d’Esquadra tenia antecedents de problemes psiquiàtrics, hauria empès primer les filles per la finestra i després s’hauria precipitat ella al buit. Es tractaria del que els forenses anomenen un suïcidi ampliat. És a dir, un suïcidi comès després d’haver assassinat una o més persones, normalment familiars pròxims.