Societat 14/05/2015

Dos agents de la Policia Nacional van avisar els jihadistes que els Mossos els investigaven

Ho van fer mitjançant uns confidents i la xivatada va provocar la fugida de tres membres del grup, que van ser enxampats a Bulgària

Sílvia Barroso
1 min
Un detingut a Sabadell

BarcelonaDos agents de la Policia Nacional van alertar el grup jihadista detingut el mes passat pels Mossos que la policia catalana els vigilava. Ho van fer mitjançant uns confidents, i aquest moviment va provocar que tres membres del grup fugissin, tot i que van ser enxampats a Bulgària quan intentaven anar cap a Síria.

Un agent infiltrat, posat en risc

El fet que aquests agents passessin informació al grup que era vigilat pels Mossos va posar en risc, a més a més, un agent infiltrat de la policia catalana que es feia passar per membre de la cèl·lula per obtenir-ne informació directa.

Els Mossos d'Esquadra van denunciar aquests fets al jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz, que va cridar a declarar els dos agents implicats. Tanmateix, després d'aquestes gestions el jutge va arxivar la peça separada que havia obert.

Tot i així, la investigació va continuar i finalment a l'abril els Mossos van poder detenir la resta de la suposada cèl·lula, i aleshores es van trobar que alguns dels detinguts explicaven que ells sabien que s'havia produït aquesta xivatada. Amb aquestes dades noves, per tant, es podria reobrir la peça separada. De moment, no se'n saben més detalls perquè el secret de sumari s'acaba d'aixecar.

stats