Societat 03/11/2014

Els mossos salven la vida a un home de 51 anys que va patir un atac de cor a Girona

Des de fa dos mesos, els cotxes patrulla de les comarques gironines porten desfibril·ladors mòbils

Acn
1 min

GironaEls Mossos d'Esquadra han salvat la vida a un home de 51 anys que va patir un atac de cor al costat del CAP del barri de Vilarroja, a Girona. Els fets van tenir lloc a quarts de tres de la tarda d'aquest dimecres, el dia de Sant Narcís. Els mossos van rebre un avís dient-los que la víctima estava al terra inconscient i patia espasmes.

La patrulla va arribar a lloc abans que els serveis sanitaris i, davant la urgència de la situació, els agents van fer servir un dels desfibril·ladors mòbils (DEA) que porten als cotxes patrulla des de principis de setembre. Després que l'aparell li fes la descàrrega, i mentre els agents duien a terme les maniobres de reanimació, la víctima va recuperar el ritme cardíac i va començar a respirar espontàniament. Una ambulància va traslladar l'home, de 51 anys, fins a l'Hospital Josep Trueta.

Des del 5 de setembre i gràcies a un acord entre el Dipsalut i el Departament d'Interior, els vehicles policials dels Mossos d'Esquadra a les comarques gironines disposen de DEA mòbils.

stats