Publicitat
Publicitat

El fred més intens arriba el cap de setmana

Primer matí gèlid

El dia comença amb temperatures sota zero gairebé arreu, però la neu no ha creuat finalment el Besòs com s'esperava

Les temperatures han començat aquesta nit el descens previst, i avui a primera hora els termòmetres ja marcaven valors molt baixos a força comarques. Les temperatures que fan posar més la pell de gallina són lògicament les del Pirineu: a Das el termòmetre ha caigut fins als -15 graus; a Viella, fins als -11, i a la Seu d'Urgell, fins als -10. També a l'altiplà central, en punts alts de l'Anoia i la Segarra, s'ha arribat als -10 graus, per exemple, a Pujalt, on per poques dècimes no s'ha superat ja avui el rècord de gener del 2005. A Cervera el termòmetre ha baixat fins als -7,5 graus; a Lleida, fins als -6, i els núvols han evitat, per ara, glaçades més fortes a Vic (-4) i a Girona (-2). A Barcelona, la temperatura ha caigut fins als -1 graus als barris alts, però no s'ha baixat sota zero al centre. A Tarragona s'ha arribat a -1 graus; a Sabadell, a -2, i a Reus, als -3. Més enllà de les temperatures, el vent és moderat o fort i augmenta encara més la sensació de fred. De fet, avui s'espera que bufi amb cops de fins a 100 km/h al Pirineu, a l'Empordà, a la Catalunya del Nord i al nord de les Illes.


Pel què fa a la neu, aquesta nit han quedat emblanquinades bona part de les comarques de Girona, i àmbits com el Maresme, el Vallès Oriental i Osona, però, en canvi, no ha avançat com s'esperava fins a la costa central. Les precipitacions més intenses van caure ahir a última hora en punts com l'Empordà, el Gironès i la Selva, on tot i així no s'hi van acumular més de 5 centímetres. A primera hora encara nevava dispersament en indrets del Maresme, de la Selva i del Gironès, però la borrasca tendeix clarament a debilitar-se, i res fa pensar que la neu continuï caient més enllà de les 9 o les 10 del matí. Avui, els núvols s'aniran trencant a la costa i en general lluirà el sol, que tot i això no ajudarà gaire a escalfar l'ambient.


Demà i diumenge arribaran els mínims de temperatura, el vent bufarà amb més ganes, sobretot al nord, i l'ambient en conjunt serà gèlid. De l'onada de fred preocupa també la seva durada: Les temperatures molt baixes podrien allargar-se no només durant el cap de setmana, sinó bona part de la setmana que ve.


Podeu compartir fotos i informació sobre el fred i la neu a la Méteo Social. A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de