SOCIETAT
Societat 12/04/2011

"No més Fukushima”, la projecció de Greenpeace a Ascó

L'organització ecologista ha projectat missatges antinuclears a les xemeneies de les centrals per demanar “la fi de l'era nuclear”

Redacció
1 min
"No més Fukushima", projectat a Ascó / GREENPEACE

BarcelonaQuan es compleix un mes de l'accident que va provocar un greu daltabaix a la central nuclear nipona de Fukushima, diversos activistes de Greenpeace han projectat imatges i missatges antinuclears a les xemeneies de totes les centrals nuclears de l'Estat per reclamar que arribi “la fi de l'era nuclear”. "No més Fukushima", "Perill nuclear" o "Danger" han estat els missatges que s'han projectat a Ascó, a Vandellòs i a Cofrents.

Greenpeace assegura que el parc nuclear de l'Estat espanyol està al final de la seva vida útil i pateix greus problemes de seguretat. A més, afirma que la seguretat és molt deficient, cosa que ha provocat situacions de risc i fins i tot fuites radioactives a l'exterior. Per exemple, els dos reactors d'Ascó i la central de Vandellòs 2 "superen àmpliament el 50% del total de successos notificables de les centrals nuclears" registrats els últims anys. Per això, Greenpeace demana que s'incloguin tot un seguit de proves a les proves de resistència que es realitzaran a les centrals nuclears. Greenpeace considera que, a més de provar la resistència de les centrals nuclears davant de terratrèmols i inundacions extremes, les centrals han de demostrar que són capaces de superar possibles atacs terroristes, sabotatges i ciberatacs, així com l'impacte d'aeronaus o míssils.

stats