Societat 23/05/2012

Per aquí passaran les 28 noves línies de bus que creuaran Barcelona

Consulta el mapa sencer de la nova xarxa que connectarà la majoria de punts de la ciutat en menys de 40 minuts i el de les cinc primeres línies

Ara
2 min
La nova xarxa de bus

BarcelonaConsulta els plànols en PDF: la xarxa completa i les cinc primeres línies

Les cinc primeres línies de la xarxa ortogonal d'autobús que prepara Barcelona entraran en funcionament a l'octubre, i la resta de traçats (17 de verticals, 8 d'horitzontals i tres de diagonals) s'hi aniran afegint de forma progressiva. Una de les primeres línies que entrarà en funcionament és la que circula per la Gran Via, que connectarà amb 61 parades la Verneda i el Gornal. També s'activarà a l'octubre la línia horitzontal, amb 48 parades, que va de la Zona Universitària a Fabra i Puig passant per punts com la plaça Lesseps o l'Hospital de Sant Pau.

El tercer eix serà el que enllaça Sarrià i la plaça Espanya, passant per punts com el centre comercial de l'Illa Diagonal, que tindrà una parada just a l'entrada. Una altra línia vertical que començarà a funcionar a la tardor és la que connecta Montbau i el passeig Marítim. Tindrà 39 parades i passarà per punts com la Sagrada Família o el túnel de la Rovira. Finalment, també es preveu l'entrada en funcionament de la línia que ressegueix el Paral·lel i el carrer de Sants i que, per tant, circula en diagonal. Aquest traçat passarà per la plaça Espanya i les Drassanes.

Més enllà d'aquestes primeres cinc línies, també es preveu que l'autobús ressegueixi, a més llarg termini, vies com la Meridiana o la Diagonal. També punts com el passeig de Sant Joan, en vertical, o el carrer València, en horitzontal. Les 28 línies que s'han dissenyat apareixen dibuixades al plànol que acompanya aquesta informació, així com també el traçat de les cinc línies que s'activaran a l'octubre.

stats