Societat 30/05/2019

Demanen la retirada de dues cremes solars infantils perquè no ofereixen la protecció promesa

L'OCU recomana que aquests productes d'Isdin i de Babaria es deixin de comercialitzar i d'utilitzar

Efe
2 min
Isdin Fotoprotector Pediatrics Transparent Spray SPF 50+

MadridDues cremes solars infantils de marques reconegudes podrien quedar fora del mercat perquè no ofereixen la protecció anunciada. L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha demanat que es deixin de comercialitzar i d'utilitzar les cremes solars Isdin Fotoprotector Pediatrics Transparent Spray SPF 50+ i Babaria Infantil Spray Protector SPF 50+ perquè el factor de protecció promès no es correspon amb el real. En el cas d'Isdin, la crema ofereix una protecció baixa –de 15–, que és inferior a la meitat de l'anunciada –de 50+–. En el cas de Babaria, la crema es correspon amb un factor de protecció oficial de 30.

L'OCU ha fet una anàlisi comparativa de 17 cremes solars en format polvoritzador amb factor de protecció molt alt. En tots els casos es correspon el factor de protecció anunciat amb el real, menys en el d'aquestes dues cremes. Per això ha demanat a les marques que deixin de comercialitzar aquests productes i als usuaris que no els utilitzin pel risc potencial que té aplicar una crema amb una protecció inferior a l'esperada. Tanmateix, ha enviat els resultats a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris perquè faci les "comprovacions necessàries".

Isdin ha emès un comunicat per desmentir les acusacions de l'OCU, assegurant que fins a cinc estudis independents demostren que "el nivell d'eficàcia del producte es correspon amb el que s'indica a la presentació comercial". De fet, l'empresa acusa l'organització de no tenir en compte "en cap moment" aquesta documentació per a l'elaboració de l'informe i que, tot i haver sol·licitat una còpia de l'estudi que demostraria que ofereixen una protecció més gran de la que realment donen, l'entitat no se'ls ha facilitat. "Isdin no ha pogut verificar ni la metodologia, ni l'execució, ni la coherència dels resultats", conclou el comunicat.

Segons l'OCU, la crema Garnier Delial Sensitive Advanced Bruma Antiarena ha sigut la que ha obtingut millor puntuació, i Cien Sun Spray Solar Infantil, de Lidl, ha demostrat ser la millor en relació qualitat-preu. L'OCU, que ha insistit que no cal comprar els productes més cars per aconseguir una protecció adequada, ha recordat que les cremes solars s'han d'aplicar cada dues hores i de manera abundant.

stats