Societat 29/07/2013

El papa Francesc: "Qui sóc jo per jutjar els gais?"

Francesc ha assegurat que el problema no és la tendència homosexual, sinó fer lobi d'aquesta tendència

Efe
1 min

Ciutat del VaticàEl papa Francesc ha dit aquest dilluns que no jutja els homosexuals, però s'ha mostrat contrari al lobi gai, en unes declaracions realitzades a bord de l'avió que el duia de tornada de Rio de Janeiro a Roma. "En un lobi no tots són bons, però si una persona és gai, busca el Senyor i té bona voluntat, qui sóc jo per jutjar-la?", ha afirmat el pontífex. Francesc ha assegurat que el problema no és la tendència homosexual, sinó fer lobi d'aquesta tendència.

El Papa ha parlat amb els periodistes durant una hora i mitja, contestant a totes les preguntes que li han fet amb tota llibertat.

Més protagonisme per a la dona a l'Església, però sense sacerdoci

El Papa ha reclamat un paper més important de la dona dins l'Església, però ha rebutjat la possibilitat que pugui accedir al sacerdoci. "Sobre l'ordenació de les dones, l'Església ha parlat i ha dit 'no'. Aquesta porta està tancada", ha reblat Francesc.

No obstant, Bergoglio ha manifestat que una Església sense dones és "com el Col·legi Apostòlic sense Maria". "El paper de la dona dins l'Església no es limita a la maternitat. És més fort, és la icona de la Verge, la que ajuda a créixer l'Església", ha afegit.

Transparència en la reforma del Banc Vaticà

Sobre la reforma de la cúria romana, el Papa ha assegurat que no ha notat resistència dins del Vaticà i que no sap com acabarà la reforma del Banc Vaticà, però que el més important és "la transparència i la honradesa".

stats