Societat 15/02/2013

Els visitants del Parc Güell hauran de pagar entre 7 i 8 euros per accedir a la zona monumental a partir de l'octubre

Els veïns dels barris adjacents, les escoles més properes i les persones que s'inscriguin al registre del parc tindran entrada lliure

Acn
2 min
El Parc Güell de Barcelona / ACN

BarcelonaLa comissió de govern de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres el projecte d'actuacions per a la regulació dels accessos a la zona monumental del Parc Güell. A partir de l'octubre vinent, els visitants hauran de pagar 7 euros si compren l'entrada de manera anticipada, i 8 euros si ho fan el mateix dia de la visita. Quedaran exclosos de pagar entrada els veïns dels barris d'El Coll, Vallcarca i Penitents, la Salut, el Carmel i Can Baró, i les escoles de l'entorn més immediat. També tindran entrada lliure les persones que s'inscriguin en el registre de visitants. A més, a partir de l'octubre només podran visitar la zona monumental 800 persones cada hora.

L'objectiu del consistori amb la regulació dels accessos és "millorar la qualitat de vida dels veïns i protegir el patrimoni artístic i cultural de la ciutat", un cop detectats els problemes derivats de l'elevada afluència de turistes a la zona. Només quedarà restringida la zona monumental del parc que, a més de tenir un límit d'aforament, també tindrà un límit horari diferent al del conjunt del parc. En la temporada d'hivern, aquesta zona estarà oberta entre les 8.30 i les 18.00 hores, i en temporada d'estiu, entre les 8.00 i les 21.30 hores. La resta del parc mantindrà els horaris actuals (05.00 - 24.00 hores).

Els veïns dels barris adjacents rebran a casa un carnet de pas, amb el qual podran visitar la zona monumental sempre que vulguin sense haver de demanar dia i hora per fer-ho. En canvi, les persones que s'inscriguin al registre de visitants -només empadronats a Barcelona- hauran de sol·licitar cita prèvia per poder accedir a la zona restringida del parc. En principi, aquests últims no disposaran d'un carnet específic, sinó que el seu DNI quedarà registrat a la base de dades del parc.

El projecte de regulació dels accessos a la zona monumental costarà aproximadament 2,2 milions d'euros. A partir d'aquest divendres el projecte restarà obert a informació pública durant un termini de 30 dies hàbils. Comportarà la creació de 50 llocs de treball i els rendiments obtinguts per la venda d'entrades revertiran en el manteniment i la millora del conjunt del parc. A més, preveu l'establiment de punts d'expedició d'entrades, llocs de control i un mòdul de serveis, ubicat a l'esplanada d'accés al parc des de la carretera del Carmel. També inclou instal·lacions elèctriques i de fibra òptica.

La regulació dels accessos a la zona monumental forma part del pla d'actuacions del Parc Güell i entorn, que també preveu la implantació d'un conjunt de mesures en l'àmbit de la mobilitat per endreçar i distribuir els fluxos d'accés de visitants i de vehicles.

stats