SUCCESSOS
Societat 29/10/2011

Detinguda una parella per cometre set atracaments en botigues de Barcelona

Els detinguts, que tenen antecedents, entraven a l'establiment i amenaçaven de mort el botiguer si els denunciava a la policia

Acn
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut un home i una dona com a presumptes autors de set robatoris amb violència i intimidació en diferents establiments comercials de l'Eixample de Barcelona. Els detinguts són Pascual Miguel E.G., de 33 anys i veí de Barcelona, i Yessica B.S., de 22 anys i també veïna de Barcelona. Els agents van tenir coneixement durant el mes d'octubre que s'havien produït diversos atracaments en botigues del districte en què els autors dels fets eren un home i una dona que mantenien una relació sentimental. Una de les víctimes, fins i tot, ja havia estat atracada el mes de desembre de l'any passat per la mateixa parella, que fins i tot l'havia amenaçat de mort si la tornava a denunciar a la policia.

Els Mossos van realitzar un dispositiu de vigilància al voltant de diferents eixos comercials del districte per localitzar la parella que, segons les darreres denúncies, tornava a estar activa després d'un temps sense actuar a la zona. En tots els casos, la parella entrava a l'establiment comercial i amenaçava de mort el botiguer si els denunciava a la policia. Sempre actuaven amb molta violència i intimidaven les seves víctimes amb un ganivet de cuina de grans dimensions.

Dissabte de la setmana passada els Mossos van tenir coneixement que s'acabava de produir un atracament en un comerç del carrer Ausiàs Marc de Barcelona. Immediatament, diverses dotacions policials que formaven part d'un dispositiu policial van localitzar un home i una dona que coincidien plenament amb la descripció facilitada per les víctimes, de manera que van procedir-ne a la detenció.

El mateix modus operandi

Fruit de les investigacions policials, els agents han pogut imputar als detinguts set atracaments, quatre al districte de l'Eixample i tres a Ciutat Vella. En la majoria dels casos, la noia entrava primer a l'establiment amenaçant les persones que hi havia a l'interior i després l'home s'apropava amb un ganivet de cuina de grans dimensions amb el qual intimidava el botiguer per acabar agafant la recaptació de la caixa registradora. Els detinguts acumulen més d'una vintena d'antecedents per fets similars. Tots dos van ingressar a presó després de declarar davant del jutge.

stats