Societat 11/07/2015

La patronal d'empreses turístiques titlla la moratòria d'hotels d'"error terrible"

El president d'Exceltur creu que la decisió del nou govern de l'Ajuntament de Barcelona genera "inseguretat jurídica als inversors"

Efe
2 min
L’estat francès es ven  un 0,9% de GDF Suez, propietària d’Agbar

BarcelonaEl president del grup Hotusa i de la patronal Exceltur, Amancio López, ha alertat aquest dissabte que la moratòria de llicències d'allotjaments turístics a Barcelona genera "inseguretat jurídica als inversors" i de que això és "un terrible error de conseqüències incalculables". En declaracions a la cadena Cope, López ha admès que aquesta mesura adoptada pel nou govern municipal, que encapçala Ada Colau, ha generat preocupació en el sector, ja que "pot existir el risc de que es percebi com que el turisme no interessa a Barcelona".

López ha assegurat que no és el mateix una moratòria per a noves llicències que una altra que afecti fins i tot les peticions que s'estan tramitant, atès que paralitzar els projectes en marxa pot portar la ciutat a ser "un destí proscrit pels inversors", ha advertit, segons un comunicat d'aquesta cadena. Per això, López ha opinat que "seria un element de seny" que el conjunt d'hotels que estaven en tràmits d'obtenir la llicència poguessin seguir endavant amb el projecte.

López ha ressaltat que la capital catalana "és la quarta o cinquena ciutat turística d'Europa i això és una enorme oportunitat per crear ocupació i riquesa que no es pot desaprofitar", i ha remarcat que la concessió d'una llicència "no ha de ser una decisió política".

Crida a la sensibilitat de la classe política

D'una altra banda, López creu que "un escenari d'inestabilitat política no beneficia el país ni la recuperació econòmica", i ha remarcat que les inversions es fan "en destins on hi ha certesa política i fiscal, on no canviïn les regles del joc". En aquesta línia, López ha subratllat que Espanya pot tenir "un dels creixements econòmics més espectaculars" que es recorden "si la política no ho canvia", i per això ha demanat "sensibilitat" a la classe política.

L'hotel de la Torre Agbar, en suspens

Ahir, el propietari de la Torre Agbar, Emin Capital, va assegurar que espera que l'Ajuntament de Barcelona es replantegi la moratòria de llicències d'allotjaments turístics i que hi hagi excepcions, com la de l'hotel Hyatt que el grup vol crear a l'emblemàtic edifici, perquè no genera problemes veïnals ni està al centre de la ciutat.

Emin Capital va comprar la Torre Agbar per convertir-la en un hotel de gran luxe de la cadena Hyatt, projecte al qual afecta la moratòria hotelera d'un any aprovada per l'alcaldessa Ada Colau.

stats