Societat 17/07/2014

Apareixen diverses taques de petroli al litoral est de Gran Canària

L'executiu canari exigirà a la Capitania Marítima que investigui l'origen de l'abocament, que podria ser conseqüència de la neteja de les sentines d'un vaixell

Efe
1 min

Les Palmes de Gran CanàriaDiverses taques de petroli de gairebé un quilòmetre han aparegut al litoral est de la illa de Gran Canària, probablement com a conseqüència de la neteja de les sentines d'un vaixell a alta mar, els residus del qual han estat traslladats pel corrent fins a la riba.

L'alcalde d'Agüimes, Antonio Morales, ha indicat que les zones afectades són les d'El Cabrón, Punta Sal i Las Monjas, a Arinaga.

Les tasques de neteja van començar ahir dimecres, a la tarda, quan es van detectar les taques a la zona afectada, molt freqüentada per bussejadors.

El president del govern de les Canàries, Paulino Rivero, ha afirmat aquest dijous que les taques de petroli "han de despertar la consciència de què signifiquen les nostres costes i el mal que pot fer la mínima expressió d'un abocament".

Rivero, que aquest matí s'ha traslladat a la zona per inspeccionar-la, ha assenyalat que les taques sorgides en menys de dos mesos a les costes del sud i sud-est de Gran Canària "han de ser un toc d'atenció", en referència a les prospeccions petrolíferes de Repsol.

Incidents com aquest "poden arruïnar el nostre futur fent malbé un dels valors més preuats, que són les costes", ha assegurat.

El president canari ha anunciat que el seu executiu exigirà a la Capitania Marítima que investigui l'origen de l'abocament, que podria ser conseqüència de la neteja de les sentines d'un vaixell.

stats