SOCIETAT
Societat 22/10/2012

Pilots d'avió denuncien l'ús de punters làser mentre aterren a l'aeroport del Prat

Aquest any s'han tramitat 35 queixes de pilots. L'Ajuntament del Prat ha incrementat la pressió policial als punts on actuen els infractors

Efe
1 min
SENSE VOLS  Els avions de Spanair aturats a la pista de l'aeroport del Prat, el 28 de gener, l'endemà de la fallida.

BarcelonaPilots de companyies aèries que operen a l'aeroport del Prat han denunciat la utilització en alguns casos de punters làser que els il·luminen i enlluernen quan aterren, segons ha denunciat Aena. Els llums procedeixen de la platja del Prat i els seus usuaris els dirigeixen contra els avions que aterren a l'aeroport. Els pilots denuncien que la pràctica pot posar en perill la maniobra d'aterratge. El departament de seguretat operacional de l'aeroport ha rebut des de principi d'any 35 queixes de pilots que han quedat enlluernats per aquests llums quan aterraven al Prat.

Segons fonts d'Aena, l'aeroport està treballant conjuntament amb les forces policials per eradicar aquesta pràctica i ja s'han aconseguit localitzar algunes de les persones que enlluernen els pilots amb els punters làser. L'Ajuntament del Prat ha incrementat la pressió policial als llocs on actuen els infractors. A més, el consistori recull en la seva ordenança d'ús de les platges sancions d'entre 1.500 i 3.000 euros per a les persones que emetin qualsevol senyal lumínica amb punts de llum, punters làser o objectes anàlegs que pugui alterar o pertorbar la navegació aèria.

stats