Societat 08/01/2016

El delegat a les Terres de l'Ebre sobre el Pla Hidrològic: "Esperem que la Unió Europea els faci rectificar”

Des de la Plataforma en Defensa de l'Ebre asseguren que "aquest pla hidrològic neix mort perquè entra en conflicte amb la directiva europea de l’aigua"

Dani Revenga
2 min
Xavier Pallarès, delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre / TJERK VAN DER MEULEN

TarragonaTant la Generalitat com la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) estan convençuts que Europa no permetrà que el Pla Hidrològic de l’Ebreaprovat avui per reial decret pel govern del PP– entri en vigor, perquè vulnera frontalment la directiva europea de l’aigua.

Xavier Pallarès, delegat del Govern a les Terres de l’Ebre:

  • "Hi ha criteris tècnics que asseguren que manca aigua al tram final del riu, esperem que la Unió Europea els faci rectificar
  • "Aquest document és una aberració”
  • "Confiem que Brussel·les amenaçarà l’Estat amb la retirada de fons si no compleix les seves directives”
plataforma defensa de l'ebre

Susanna Abella, portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre:

  • "Europa farà complir les seves directives, i més després que la UE ja hagués plantejat unes sèrie de recomanacions que no s’han tingut en compte".
  • "El document aprovat avui és el mateix pla que es va aprovar fa 2 anys en l’època d'Arias Cañete com a ministre de Medi Ambient, i llavors ja es va posar de relleu que presentava greus incompliments de la directiva europea de l’aigua".
  • "No tenen en compte una quarantena de recomanacions de la Unió Europea, com ara revisar els cabals ambientals, el programa de regadius i la política de fer nous embassaments".
  • "Aquest pla hidrològic neix mort perquè entra en conflicte amb la directiva de l’aigua, la d’habitats i la d’aus, un tema molt delicat perquè el Delta de l’Ebre és un dels llocs estratègics en els moviments migratoris de les aus europees”.
  • "Ho havien de fer ja perquè la majoria se’ls acaba, i si no ho han fet abans deu ser perquè no els interessava fer-ho abans de les eleccions generals".
stats