Societat 24/04/2013

Abaten amb dards anestèsics sis senglars que havien envaït la C-58 a Sant Quirze del Vallès

La via ha quedat tallada intermitentment des d'aquest matí. Els Agents Rurals busquen quatre animals més que s'han endinsat a una zona boscosa pròxima a l'autopista

Acn / Ara
1 min

Sant Quirze del VallèsUna autopista tallada de manera intermitent, sis senglars abatuts amb dards anestèsics i un setè exemplar de la bandada que s'ha escapat i s'ha endinsat en el bosc. Aquesta és el balanç d'una invasió de porcs senglars que s'ha produït aquest dimecres a la C-58, a l'altura de Sant Quirze del Vallès.

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, al llarg de la jornada s'han registrat complicacions en la circulació, amb cues que han arribat fins als cinc quilòmetres aproximadament. Les restriccions han estat en els dos sentits, tant en sentit Manresa com en sentit Barcelona. Els darrers talls s'han produït a les tres i a tres quarts de quatre, també a Sant Quirze del Vallès en sentit Barcelona. En aquests cas, s'han acumulat 3,5 quilòmetres de retencions de Terrassa a Sant Quirze del Vallès.

Els Agents Rurals han abatut sis dels set senglars amb dards que els deixen adormits. Posteriorment, aquests animals seran sacrificats amb una injecció, ja que no se'ls pot retornar al seu hàbitat perquè hi ha un excés de població d'aquesta espècie i perquè es considera els exemplars que arriben fins a una àrea com una autopista tornarien a una zona habitada, segons han explicat fonts del departament d'Agricultura a l'ARA.

stats