Societat 05/04/2016

El president de la patronal diu que seria "fàcil" acabar la jornada laboral a les 18 hores

Juan Rosell creu que "tots envegem el que fan els alemanys"

Ara
2 min
El president de la CEOE, Joan Rosell, va participar ahir en l’entrega de premis de Foment del Treball, la principal patronal catalana, a Barcelona.

BarcelonaEl president de la patronal CEOE, Juan Rosell, veu "bastant fàcil" modificar els horaris laborals perquè la jornada acabi a les 18.00 hores. Rosell proposa portar aquesta qüestió a la negociació col·lectiva, per fer-la compatible amb el bon funcionament de les empreses.

És la resposta al que va dir aquest cap de setmana el president en funcions del govern espanyol, Mariano Rajoy, que va proposar que la jornada laboral amb caràcter general finalitzi a les sis de la tarda i canviar el fus horari perquè la península tingui el mateix que Canàries, Portugal o el Regne Unit.

Més temps lliure

"És bastant fàcil, potser no fer-ho d'un dia per a un altre, però si ens ho posem com a objectiu, poc a poc i adaptant els convenis col·lectius, jo crec que és possible i bo per a tots", ha assegurat Rosell, que ha recalcat "que tots volem tenir més temps lliure". "Tots envegem el que fan els alemanys, que acaben a les 5 de la tarda i tenen temps per a ells, temps per fer esport i temps per a la família", ha agregat Rosell, per qui "les tendències estan clares" i "no hi ha ningú que aposti pel contrari".

Sobre el canvi horari pel que fa a altres països, ha insistit que "primer cal analitzar-ho econòmicament", però ha considerat que "tot el que econòmicament sigui més viable" i faci que hi hagi menys consum energètic és positiu.

Debat a Catalunya

Al seu torn, el ministre en funcions d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha considerat que la racionalització dels horaris laborals a Espanya és "un objectiu important", ja que "aniria bé per a l'economia, per a la productivitat i, sobretot, per ajudar més a la conciliació de la vida familiar i laboral".

A Catalunya fa temps que el debat sobre la reforma horària està instal·lat a la vida política, impulsat per la societat civil. Al Parlament ja s'ha constituït la ponència per redactar la llei que ha de permetre aquest important canvi d'hàbits.

stats