Societat 06/06/2018

Tot a punt per a l'acte de proclamació de la Primera Beca Carles Capdevila d'Educació

Dimarts se sabrà el guanyador en un acte al CosmoCaixa obert als subscriptors

Ara
2 min
Sis-centes persones van omplir l’auditori AXA per compartir amb Carles Capdevila l’aparició del seu nou llibre.

BarcelonaEl llegat de Carles Capdevila continua ben present. La primera Beca Carles Capdevila d'Educació, dotada amb 20.000 euros i organitzada per l'ARA i la Fundació Bancària La Caixa, es donarà a conèixer dimarts que ve en un acte obert als subscriptors prèvia inscripció. Per inscriure-us-hi, cliqueu aquí.

El guanyador sortirà d'una d'aquestes tres propostes: un 'food truck' per treballar valors cívics i matèria curricular, un passaport que uneixi la vida escolar amb la cultura del barri, i una mirada al passat local per assumir i viure la importància de la història. Són els projectes de l'Institut La Plana de Vic, l'Escola La Maquinista de Barcelona i l'Institut Domènec Perramon d'Arenys de Munt, finalistes de la primera edició de la Beca Carles Capdevila. Tots ells responen als objectius pedagògics d'aquest guardó destinat a promoure una iniciativa innovadora, que pugui ser aplicada durant un curs escolar i replicable a altres centres.

El jurat de la convocatòria està format per Ignasi Aragay (director adjunt de l'ARA), Xavier Bertolín (en representació de la Fundació Bancària La Caixa), Mònica Nadal (directora de recerca de la Fundació Bofill), Mireia Martínez (directora de l'IES Jaume Balmes), Eduard Vallory (director d'Escola Nova 21), David Bueno (professor i investigador de genètica de la Universitat de Barcelona), Caterina Calsamiglia (doctora en economia per la Universitat de Yale, investigadora al CEMFI i associada a la Barcelona GSE), Genís Roca (expert en internet) i Oriol Canals, que actuarà com a secretari del jurat, en nom del diari.

"Tenen raó els que diuen que hi ha gent que no mor si continuen en la nostra memòria, i Carles Capdevila continua ben viu en la memòria del diari", explica la directora de l'ARA, Esther Vera, comentant la gènesi d'aquesta iniciativa. En l'acte de proclamació, a més de recordar el director fundador del diari i de proclamar el guanyador, també hi haurà una conferència del genetista i membre del jurat David Bueno, que abordarà la importància dels impactes sorpresa en el cervell com a estímul per a l'aprenentatge.

L'acte, que serà presentat per Antoni Bassas, començarà a les 19.00 hores, però abans (a partir de les 17.00 h) es podrà visitar gratuïtament el CosmoCaixa i a les 20.00 h hi haurà un còctel per a tots els assistents.

stats