Societat 08/11/2013

Prat defensa els Mossos entre crits de protesta en recollir un premi dels comerciants

El director del cos policial desafia "qui jutja els Mossos abans d'hora" a "preguntar-se com seria la seva vida sense una autoritat regulada". Un grup de persones ha irromput en l'acte per reclamar la seva dimissió

Acn
2 min

Barcelona"Prat, dimissió!" Amb aquest crit han irromput un grup de persones que protestaven contra el director dels Mossos d'Esquadra en l'acte en què Manel Prat rebia el reconeixement de la Confederació de Comerç de Catalunya pel suport i per la col·laboració dels Mossos d'Esquadra en la seguretat dels botiguers, a la sala de conferències del Centre Cultural del Born.

Era una protesta per la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez, després de ser reduït pels Mossos al carrer Aurora del Raval. Els agents presents en l'acte han desallotjat els manifestants, alguns dels quals anaven identificats com a membres del moviment 15-M, i una part dels assistents a l'acte han aplaudit en el moment en què Prat ha reprès el seu parlament.

Uns minuts després d'acabar el seu discurs, Prat ha abandonat el Centre Cultural del Born per una porta posterior i no ha respost a les preguntes dels periodistes sobre si pensa dimitir per la mort de Benítez.

Durant el seu discurs, Prat ha defensat els Mossos i ha desafiat els crítics a imaginar-se la vida sense policia. Ha lamentat que els agents de la policia catalana "no sempre són tractats amb la presumpció d'innocència de què gaudeixen la resta de ciutadans".

El director del cos ha remarcat que als Mossos "se'ls ha atorgat democràticament un principi i un exercici de l'autoritat, que no els fa impunes, sinó que els obliga molt més que a cap altre professional a ser estrictament curosos amb la feina que tenen encomanada i amb les maneres protocol·laritzades de complir amb les seves obligacions, cada dia i sense excepcions".

"Com en tot col·lectiu, la feina i els procediments de treball són millorables i s'han d'assumir responsabilitats si hi ha coses que s'han fet de manera indeguda o inadequada, però els Mossos no s'escapoleixen d'aquestes regles del joc democràtic, ni ho han fet ni ho faran, per molt que algú s'entesti a dir-ho", ha sentenciat Prat.

En aquest sentit, Prat ha demanat que "qui jutja els Mossos abans d'hora hauria de preguntar-se com seria la seva vida i el seu entorn sense una autoritat acordada i regulada en un marc democràtic, que els dóna seguretat i els garanteix l'exercici de les seves llibertats individuals i col·lectives en un entorn pacífic".

El director de la Policia ha agraït el reconeixement de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), ja que "testimonia una actitud i una manera d'entendre la seguretat, que és posar qui serveixes al centre de la teva activitat". Així mateix, ha reconegut que el premi "no és un reconeixement a una persona individual, sinó que respon a una llarga trajectòria de col·laboració dels botiguers i els Mossos d'Esquadra" per resoldre els problemes que "s'han anat trobant conjuntament".

"No hi ha progrés econòmic sense seguretat i tota societat que vulgui progressar necessita que es garanteixi la seguretat i els drets, en una societat ordenada i pacífica, on els que compleixen la llei no es vegin perjudicats per aquells que se la salten", ha sentenciat Prat. El director de la Policia ha assegurat als comerciants que els Mossos treballen "per millorar la seguretat dels negocis i els clients, quan les coses anaven bé i en moments complicats com els que travessem actualment".

stats