Societat 06/11/2017

Pugen a quatre les morts per legionel·losi a Llinars del Vallès

El brot ha afectat set persones grans, mentre que un segon brot a Blanes ja acumula 16 casos i una víctima mortal

Ara
1 min
Partits com ICV o la Plataforma Aigua és Vida consideren molt exagerat l’increment  de tarifa de l’aigua, que multiplica per cinc l’increment del cost de la vida.

BarcelonaEl brot de legionel·losi a Llinars del Vallès ha causat ja quatre morts, mentre que dues persones continuen ingressades i una ha rebut l'alta mèdica, segons el balanç del departament de Salut. La quarta víctima, com les anteriors, era una persona gran amb una patologia de base.

Les tasques de recerca epidemiològica per conèixer l'origen del brot que ja ha afectat set persones continuen. Els treballs han de servir per determinar possibles instal·lacions de risc a la zona i recollir mostres per analitzar i poder-les tractar.

El segon brot de legionel·losi recent a Catalunya és a Blanes. En aquest cas hi ha 16 persones afectades fins ara, de les quals una va morir i una continua ingressada, mentre que la resta han evolucionat favorablement, segons les dades de l'Agència de Salut Pública de Catalunya. Tots els afectats tenen entre 52 i 92 anys.

Informació per als usuaris

Salut ha recordat que la legionel·losi es contagia per inhalació d'aigua polvoritzada o aerosols, i no es transmet d’una persona a una altra. Les persones que tenen més risc són les fumadores, les que pateixen malalties cròniques que afecten el sistema immunitari i les d'edat avançada.

Les autoritats sanitàries insisteixen que es pot beure sense perill aigua d’abastament públic, tant de domicilis particulars com de fonts públiques.

stats