SOCIETAT
Societat 30/05/2012

Puig vol incloure en el Codi Penal l'oferiment de serveis sexuals a l'espai públic

CiU intentarà que el PP ho inclogui en la reforma que prepara el ministeri de Justícia

Acn
2 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, vol que l'oferiment de serveis sexuals a l'espai públic estigui inclòs al Codi Penal i, per tant, pugui ser considerat una falta o un delicte per a aquell que els presti.

A través dels diputats de Convergència i Unió presents al Congrés intentarà que el govern espanyol ho inclogui en la reforma en què ja treballa el ministeri de Justícia i que també afectarà els casos de vandalisme o la reincidència. Puig creu que un nou marc penal permetria anar "més lluny" del què es podrà anar amb la modificació de la llei de carreteres o les ordenances municipals que ja preveuen que la policia pugui multar les treballadores sexuals que presten els seus serveis a la via pública.

El nou arxiu que inclourà dades personals de les persones que ofereixen els seus serveis sexuals a la via pública, i les dels que els contracten, entrarà en funcionament properament. Els Mossos començaran a multar les prostitutes que exerceixin a les carreteres "quan ho considerin oportú" en aplicació de la modificació de la llei de carreteres inclosa en la llei òmnibus. Les ordenances municipals d'algunes ciutats també preveuen sancions a les treballadores sexuals quan actuïn en espais públics.

Aquesta "llarga marxa", tal com l'ha definit el conseller, "tindrà alguns efectes" però també els seus límits. En qualsevol cas, "no defallirem", ha promès Puig, que sembla disposat a lluitar amb esforç per apartar la prostitució dels ulls del ciutadà.

El país va decidir fa temps "no incloure la prostitució dins el Codi Penal", ha recordat Puig. "L'activitat no està prohibida" però per aconseguir la seva eradicació de l'espai públic serà de gran ajuda aconseguir que ho reculli el Codi Penal. CiU intentarà que el govern espanyol ho inclogui en la reforma que el ministeri de Justícia prepara, que també afectarà els casos de vandalisme o reincidència.

stats