Societat 28/05/2013

La Unesco declara les Terres de l'Ebre nova reserva de la biosfera

La decisió s'ha pres en una reunió a París del Consell Internacional de Coordinació del Programa sobre l'Home i la Biosfera (MAB)

Efe
1 min

ParísLa Unesco ha designat aquest dimarts les Terres de l'Ebre com a nova reserva de la biosfera. La decisió s'ha pres en una reunió a París del Consell Internacional de Coordinació del Programa sobre l'Home i la Biosfera (MAB) d'aquesta agència de les Nacions Unides.

Les Terres de l'Ebre ocupen 367.729 hectàrees de superfície i tenen una població de 190.000 habitants.

Segons ha destacat la Unesco, les Terres de l'Ebre acullen "nombrosos ecosistemes, tant interiors com costaners". "Bona part de les terres estan dedicades a la ramaderia. També s'han desenvolupat les energies alternatives [eòlica, solar o hidràulica] amb respecte al medi ambient i al paisatge", ha afegit.

Les reserves de la biosfera són llocs on, d'acord amb les poblacions locals, s'apliquen pràctiques innovadores per conciliar l'activitat humana i la conservació del medi ambient.

Aquestes activitats es concentren en ecosistemes particulars: muntanyes, bosc tropical, sistemes urbans, terres humides, illes o zones costaneres i marines.

Impulsat a principis dels anys 70, el programa sobre l'Home i la Biosfera afavoreix la recerca interdisciplinària, encoratja el reforç de capacitats i té com a principals objectius reduir la pèrdua de la biodiversitat i tractar els aspectes ecològics, socials i econòmics, segons la Unesco.

stats