Societat 06/04/2016

Un atropellament mortal a Montacada revifa la petició de soterrar les vies

L'Ajuntament reclama que es materialitzi la inversió i entitats veïnals atribueixen a Foment la "responsabilitat moral" de l'accident

Ara
2 min
Usuaris de Rodalies en una imatge d’arxiu.

Barcelona"El ministeri de Foment és el responsable moral de l'accident", ha assegurat Ramon Bueno des de la Plataforma Tracte Just-Soterrament Ara. Aquesta entitat i l'Ajuntament de Montcada i Reixac han tornat a reclamar el soterrament de les vies del tren per evitar atropellaments mortals com el d'aquest matí, i han culpat el ministeri de "no haver complert els compromisos signats l'any 2007", segons ha recollit l'ACN.

Més de mig centenar de veïns han tallat la R2 durant mitja hora per demanar que l'Estat inverteixi en el soterrament del pas del tren pel municipi, unes obres que els veïns recorden que es van anunciar fa gairebé nou anys. El consistori i els veïns es concentraran a la tarda de manera silenciosa i estudiaran noves formes de protesta.

Ramon Bueno recorda que el projecte de soterrament ja va ser signat entre la Generalitat, l'Ajuntament, Adif i Foment fa nou anys, però lamenta que no s'hi han destinat recursos. "Han tingut temps de sobres per fer les obres", asseguren des de la Plataforma Tracte Just, que han qualificat l'espera "de dècades i dècades" per al soterrament com a "inaguantable".

Suport d'Ada Colau

Des de fora de Montacada també han arribat mostres de suport en les reivindicacions dels veïns. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha mostrat la seva coincidència amb els veïns a través de Twitter i ha reivindicat com a "urgència" la materialització de les obres. A més, ha recordat les 165 víctimes que hi ha hagut en el mateix pas a nivell.

El PSC de Montcada i Reixac s'ha sumat als veïns i ha emès un comunicat on retreu que no s'han dut a terme "totes les inversions necessàries" per poder soterrar les vies i destaca que "l'accident no s'hauria produït si s'haguessin destinat recursos a aquestes obres". Reclamen que el projecte "sigui un dels punts urgents" dels pressupostos del 2017 del ministeri de Foment.

L'accident ha tingut lloc a la línia de Portbou, en el pas a nivell de Montcada. A banda d'una víctima mortal, ha provocat que els viatgers hagin baixat del tren i que els combois hagin viatjat amb mitja hora de retard en les línies R11 i R2 nord durant el matí. Amb l'atropellament d'aquest dimarts ja s'han produït 165 víctimes en aquest tram, del qual l'Ajuntament i entitats veïnals reclamen el soterrament des de fa dècades.

stats