SOCIETAT
Societat 27/06/2012

Retingut per la Policia Nacional a l'aeroport del Prat per parlar només català o anglès

Un veí de l'Ametlla del Vallès presenta una queixa formal a Aena per l'actuació d'un agent de la Policia Nacional que li demanava que es dirigís a ell en castellà

Ara
1 min

BarcelonaUn veí de l'Ametlla del Vallès –Esteve Duran– va ser retingut aquest dimarts la T1 de l'aeroport del Prat per utilitzar només el català o l'anglès a l'hora de comunicar-se amb la Policia Nacional. Segons la versió d'aquest usuari de l'aeroport –que ha presentat una reclamació a Aena per l'incident–, els agents el van retenir durant uns 20 minuts després de respondre a la policia que no estava disposat a utilitzar el castellà.

L'home, que tenia bitllet per accedir a un vol en direcció a Brussel·les, va accedir per error a la zona internacional de l'aeroport. En adonar-se de l'error, va voler sortir de l'espai i dirigir-se a les instal·lacions de la zona Schengen. Després de demanar-ho a un agent en català, el policia li va respondre –segons la seva versió– que per sortir havia de demanar-ho en castellà. L'home li va respondre que ho podia fer en català o anglès. L'agent de la Policia Nacional li va demanar el DNI i va obligar-lo a esperar-se al costat de la taquilla. Després de 20 minuts d'espera, l'agent li va tornar el carnet d'identitat i li va permetre continuar el seu trajecte per accedir al vol que tenia contractat. El client va presentar una queixa formal al servei d'atenció al client d'Aena.

stats