SALUT
Societat 10/08/2018

Salut investiga un brot de legionel·losi a l'Hospitalet de Llobregat

Cinc veïns, tres dels quals ja haurien obtingut l'alta mèdica, van contagiar-se de la malaltia

Ara
1 min
Salut investiga un brot de legionel·losi a l'Hospitalet de Llobregat

BarcelonaL'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) està investigant un brot de legionel·losi a l'Hospitalet de Llobregat que ja hauria afectat cinc veïns del municipi, quatre dels quals haurien requerit hospitalització. A hores d'ara, sembla que tres dels afectats ja han sigut donats d'alta i els dos restants evolucionarien positivament.

Els malalts, quatre homes i una dona d'entre els 59 i els 80 anys, van començar a tenir símptomes entre el 28 de juliol i el 3 d'agost. Tot i això, la investigació epidemiològica i i l'ambiental van començar el mateix dia de la notificació dels contagiats.

En aquest sentit, des de l'ASPCAT s'ha ordenat que es netegin i desinfectin les instal·lacions de risc, com ara torres de refrigeració d'aigua, així com la recollida de mostres d'aigua d'aquestes instal·lacions per analitzar-les. A més, l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat ha limitat el funcionament de fonts ornamentals, regs i vehicles de neteja viària a la ciutat. I és que cal tenir en compte que la legionel·losi es contagia per inhalació d'aigua polvoritzada o aerosols.

Des de Salut resten a l'espera dels resultats de les analítiques fetes i de moment no es pot descartar que puguin aparèixer més afectats en els pròxims dies, ja que el període d'incubació de la malaltia pot allargar-se fins a les dues setmanes.

stats