Societat 06/01/2018

La mossa de Sant Feliu de Guíxols que posava multes falses no entrarà a la presó perquè la pena ha prescrit

Les sancions eren una venjança contra el cambrer d'una discoteca

Acn
2 min
Saray Pastor, durant el judici celebrat el 2012.

GironaLa mossa d'esquadra de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) condemnada a tres anys de presó per posar multes falses no complirà la pena perquè ha prescrit. Els jutges van considerar provat que Saray Pastor va buscar les dades d'un cambrer d'una discoteca que es va negar a servir-la per sancionar-lo amb tres infraccions de trànsit que no havia comès. Després de diversos recursos, el Tribunal Suprem va confirmar la sentència que va acabar sent ferma el 2012. Aleshores Pastor va demanar un indult al govern espanyol, fet que li va permetre evitar entrar a la presó fins que es resolgués. El consell de ministres, però, no es va pronunciar durant quatre anys i mig, i l'Audiència de Girona va demanar que ingressés a presó, però la noia no es va poder localitzar. Com que han passat cinc anys des de la sentència del Suprem, la pena ha prescrit.

Tot plegat va començar el 17 de maig del 2008 en una discoteca de Platja d'Aro on la mossa va arribar gairebé a l'hora de tancar a buscar-hi el xicot, que treballava de porter. Mentre plegaven, Pastor va demanar una beguda a la barra i, quan els cambrers s'hi van negar perquè estaven endreçant, es van barallar.

Un mes després d'aquest incident el noi va començar a rebre les sancions. Segons assegurava l'ara expolicia, en les falses multes va enxampar el jove conduint sense el permís, sense el cinturó de seguretat i parlant per telèfon.

Segons recollia la sentència, en el judici va quedar provat que l'agent dels Mossos d'Esquadra va posar multes falses com a revenja per l'enemistat que tenia amb la víctima. El jove va rebre fins a tres multes datades el 26 de juny del 2008 a la carretera C-253, a l'altura de Platja d'Aro. La primera, va explicar en el judici, la va pagar, tot i que sospitava que darrere les sancions hi havia Pastor. Quan va arribar la segona, però, va decidir denunciar els fets.

A Saray Pastor també se la va condemnar a una multa de 1.800 euros i a una inhabilitació de dos anys com a agent del cos.

stats