Societat 04/10/2013

El Servei Català de Trànsit no aplicarà el límit variable de 130 km/h a les autopistes

L'ARA ha pogut saber que el director del SCT considera que a Catalunya no es donen les condicions que exigeix el govern espanyol per pujar el límit de velocitat en les vies ràpides

Albert Solé
1 min
El director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, a la comissió de seguretat viària aquest dimarts al Parlament. / ACN

BarcelonaEl consell de ministres aprovarà aquest migdia una bateria de noves mesures de trànsit, entre les quals, augmentar el límit de velocitat màxima a les autopistes a 130 quilòmetres per hora, en alguns trams i en segons quines condicions.

Segons ha pogut saber l'ARA, el Servei Català de Trànsit (SCT), que sempre ha rebutjat aquesta mesura quan es va començar a plantejar fa mesos, no l'aplicarà. El director del SCT, Joan Josep Isern, considera que a Catalunya no es donen les condicions de seguretat que indica l'avantprojecte de llei que aquest matí aprovarà el govern espanyola, ja que el parc mòbil està molt envellit i la densitat de trànsit és la més alta de l'Estat.

Quan aquests dos factors millorin, sí que aplicaran el límit variable de velocitat de 130.

Les autopistes són de titularitat estatal, però l'aplicació del reglament general de circulació és competència del Servei Català de Trànsit, però aquest motiu Catalunya pot decidir el canvi en la velocitat màxima.

Si el govern espanyol hagués aprovat un canvi en el límit de velocitat a 130 km/h fixe per totes les autopistes espanyoles i sense condicions, llavors el SCT no ho hauria pogut impedir.

stats