Successos
Societat Successos 30/08/2023

Crida desesperada per trobar un instrument únic robat a l'estació de La Sagrera de Barcelona

El músic demana difusió per recuperar un fiscorn, un instrument tradicional de la cobla catalana amb característiques úniques

Víctor Masip Brevers
2 min
Mario Membrives amb el seu fiscorn.

Barcelona“M'han tret una part de mi”. Així denuncia Mario Membrives Garrido, un músic de Blanes, el robatori del seu fiscorn Voigt platejat. L'objecte anava dins d'una bossa Fusion Bag negra amb les seves dades personals escrites en un lateral. Explica que un individu el va distreure preguntant-li si aquella era l'estació Plaça Catalunya i un altre li va agafar la bossa i va marxar corrents. Membrives va perseguir i atrapar l'home que havia iniciat la maniobra de distracció i se'l va endur amb ell a fer la denúncia a comissaria. “Va quedar detingut, però no sé si ja l'han deixat anar. Es feia el desentès dient que no parlava bé l'idioma i que havia d'anar a l'hospital”.

Encara que el músic ja ha fet la denúncia a objectes perduts de Rodalies i a la Guàrdia Urbana, la seva esperança està en el fet que la difusió l'ajudi a trobar l'instrument robat: “La policia em dona poca esperança. És molt probable que l'intentin vendre per internet”. Membrives assegura que es tracta d'una acció organitzada i que els lladres són professionals. El seu fiscorn té dues particularitats que el fan especial: es tracta d'un model en do amb extensor glide al tercer cilindre i té el tub del broquet de diferent color (més daurat que platejat). “L'instrument és vertaderament únic”, lamenta desesperat. El seu valor econòmic supera els 4.000 €.

Missatge de difusió a les xarxes socials

“El meu fiscorn em recorda a mi. Em recorda quan vaig triar la música i, en resum, el meu model de vida. Em recorda moltes persones. La família. Forma part de mi i la seva pèrdua, per a mi, és acollonant. El meu fiscorn també em recorda el tren, on l'he portat amunt i avall incomptables cops i on avui me l'han pres. Me l'ha pres gent que no ho sabia, que darrere de cada instrument hi ha una vida. Me l'ha pres gent que no sabia què hi hauria en aquella motxilla. Si us plau, ajudeu-me a recuperar-lo. L'esperança és l'últim que es perd, i encara en tinc força”, proclama Membrives en l'emotiu comunicat que ha difós a través de les xarxes socials.

El 'modus operandi'

Un distreu mentre l'altre roba. Aquesta acció coordinada és la més comuna, tal com ho descriu una usuària que va compartir un vídeo a les xarxes socials on es pot observar l'intent de robatori que van patir en el seu grup. “Mentre parlava amb una companya, van desviar la nostra atenció i dos individus van agafar la bossa i la motxilla. Per sort, una senyora va aturar un d'ells, que estava a punt de fugir amb la motxilla, i la meva companya va aconseguir recuperar la bossa que l'altre s'estava emportant”. Uns joves que sospitaven ho van enregistrar tot en vídeo.

Intent de robatori a la R4
stats