Societat  /  Successos 14/02/2022

Detingut a Barcelona per matar una jove a qui volien casar a la força

Saman Abbas va negar-se a un matrimoni amb un familiar del Pakistan i el seu assassinat va colpir Itàlia

2 min

BarcelonaSaman Abbas era una noia de 18 anys que vivia a Itàlia i de qui no s'ha tornat a saber res des de l'abril de l'any passat. El que al principi podia semblar una desaparició en realitat amagava un assassinat, perquè la jove, segons la investigació, va negar-se a un matrimoni forçat. El seu cos mai s’ha arribat a trobar i aquest matí la Policia Nacional, amb el suport del cos de seguretat dels Carabinieri, ha detingut un dels presumptes autors del crim a la Trinitat Vella de Barcelona: tenia una ordre europea de detenció i entrega d’Itàlia. El fugitiu era el cosí de la víctima i sospiten que va participar en detenir il·legalment la noia, matar-la i ocultar-ne el cadàver.

Abbas no volia casar-se amb un parent del Pakistan, d’on és originària la seva família, que ella no coneixia de res. Per això el seu assassinat, que va colpir Itàlia, també va obrir el debat sobre les segones generacions de migrants que rebutgen aquesta imposició familiar. Abans, al setembre, també havien arrestat per aquest crim un oncle i un altre cosí de la víctima que s’havien fugat a França i que ja han extradit a Itàlia, igual que ara es preveu fer amb el cosí localitzat aquest matí a Barcelona. Els que no s’han detingut són els pares de la jove, que s’amagarien al Pakistan i són considerats inductors de l’assassinat.

El crim es va cometre l’any passat: es pensa que el 30 d’abril van retenir la víctima quan sortia de treballar. Segons la investigació, l’endemà l’oncle hauria matat la noia estrangulant-la. Se sospita que els implicats van cavar un forat amb eines agrícoles en una zona d’Itàlia que no s’ha arribat a identificar, on van tirar el cos per ocultar-lo. Es creu que seria al voltant del cobert de la granja on treballaven, malgrat que la recerca no ha donat resultat.

stats