Successos
Societat Successos 11/12/2022

Els Mossos detenen tres lladres d'escoles quan intentaven fugir en taxi a Perpinyà

Els tres sospitosos acumulen 88 antecedents i se'ls acusa d'una vintena de robatoris a Catalunya

ARA
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van arrestar el dia 30 a Barcelona tres homes que sumen 88 antecedents, acusats d'una vintena de robatoris amb força en escoles, pavellons esportius i botigues, segons han fet públic avui. Els van enxampar quan pretenien fugir cap a Perpinyà en taxi enduent-se un botí de 19.000 euros. Els lladres, d'entre 31 i 44 anys, feien servir la tècnica del butró per robar en diversos punts de Catalunya. A més dels robatoris causaven desperfectes importants, perquè foradaven parets i sostres i esbotzaven portes de despatxos i trencaven els vidres per accedir als locals que volien saquejar.

En una primera fase, durant la primavera, l'activitat criminal es van centrar en centres lúdics d'una mateixa franquícia. Entre el 19 de maig i el 2 de juliol van fer quatre robatoris en centres a Sant Fruitós de Bages, Tarragona, Girona i Lleida. A més, també van robar en quatre empreses. Després de descansar durant l'estiu, els tres homes haurien reprès els saquejos a la tardor i en cinc setmanes haurien comès 14 robatoris més, en una desena de centres escolars, tres en instal·lacions esportives i en una empresa. L'àrea d'actuació es va limitar, en aquest cas, al Vallès Occidental, Barcelona i Reus. El grup triava principalment escoles i centres esportius i lúdics, ja que normalment, i de manera estacional, tenen diners en efectiu i aparells electrònics que són fàcils de transportar i de vendre.

Els investigadors estimen que els diners i els objectes robats tenen un valor estimat de 31.000 euros. Encara no hi ha, però, una valoració econòmica amb relació als danys produïts als centres i empreses afectats. La policia ha afegit, però, que els danys són importants.

Segons els Mossos, la gran mobilitat dels tres sospitosos, que canviaven de residència i de rutines sovint, fins al punt d'abandonar Catalunya de manera temporal, va dificultar seguir-los el rastre durant la investigació. Finalment, però, es va establir un dispositiu per localitzar-los i detenir-los quan van detectar que volien anar a la Catalunya del Nord. El 30 de desembre van arrestar els tres individus a la capital quan intentaven fugir en taxi fins a Perpinyà, per continuar cap a l'Europa Central. Els presumptes lladres van passar a disposició del jutjat d’instrucció número 4 de Manresa, que va decretar presó provisional per a tots tres. La investigació continua oberta i no es descarta poder-los atribuir més fets delictius, o que es facin més detencions, ja que els investigadors havien detectat dos individus més a la banda.

stats