Societat 04/11/2013

Un nen de 10 anys descobreix una supernova de 600 milions d'anys

La que ja es coneix com a 'Supernova de Nathan' és a la constel·lació de Draco

Europa Press
1 min

MadridUn nen canadenc de 10 anys, Nathan Gray, ha descobert una supernova de 600 milions d'anys. Mentre es trobava amb el seu pare, un astrònom aficionat, revisant les observacions d'un observatori d'Abbey Risge, el nen l'ha detectat. La troballa ha estat avalada per la Reial Acadèmia Astronòmica de Canadà, tot i que encara ha de ser ratificada per un telescopi d'ampli espectre.

La que ja es coneix com a 'Supernova de Nathan' pertany a la constel·lació de Draco, segons els experts, situada a uns 600 anys llum de distància. "Em sento molt emocionat i feliç d'haver-ne trobat una i saber que pugui ser capaç de trobar-ne una altra en algun altre moment", ha declarat el protagonista als mitjans del seu país.

Si el descobriment del nen es confirma, es convertiria en la persona més jove que protagonitza aquest tipus de gesta científica. De fet, passaria a substituir la seva germana gran, Kathryn Aurora Gray, que el 2010 –quan tenia tres mesos més que Nathan actualment– va localitzar una supernova, anomenada 2010 lt i que és a la galàxia UGC3378.

stats