SOCIETAT
Societat 10/05/2013

El Suprem rebutja la petició de l'Ajuntament de Lleida en què li demanava la nul·litat de la sentència contra el burca

Es tracta d'un pas previ per al recurs que la mateixa Paeria va dir que presentaria per tal de poder recuperar la prohibició del vel integral en espais municipals

Acn
1 min

LleidaEl Tribunal Suprem ha rebutjat la petició de l'Ajuntament de Lleida en què sol·licitava que declarés la nul·litat de la sentència del burca, dictada pel mateix Suprem. Aquest era un pas previ per al recurs que la mateixa Paeria va dir que presentaria davant el Tribunal per mirar de recuperar la prohibició del vel integral en espais municipals. Finalment, el Suprem ha considerat que la sentència que va emetre a favor de l'ús del burca en qualsevol espai és correcta i no té per què ser nul·la.

El ple municipal del mes de març va aprovar per unanimitat interposar el recurs i posteriorment l'Ajuntament va presentar l'incident de nul·litat d'actuacions, però el passat 28 de febrer el Suprem va anul·lar totalment l'ordenança del consistori lleidatà que prohibia l'ús del vel integral als espais municipals.

Després de perdre un recurs davant del TSJC, l'associació musulmana Watani va recórrer al Suprem, que li va donar la raó en considerar que la prohibició vulnerava la llibertat religiosa, recollida com a dret fonamental a la Constitució, cosa que no pot regular cap ajuntament.

El Suprem considera que la prohibició del burca podria provocar ''l'encausament'' de les dones en el seu entorn familiar per no sortir de casa sense vel. L'únic punt que el TS salva és l'obligació de totes les dones amb vel a identificar-se al transport públic si volen gaudir de descomptes.

La Paeria va aprovar l'ordenança el 8 d'octubre de 2010, prohibint l'ús del burca o el nicab, entre d'altres peces de roba que cobreixen tota la cara, en espais de titularitat municipal.

stats