Societat 29/07/2012

"Testimo, Empordà"

Un cop passat el perill del foc, els veïns destapen els seus sentiments, no es creuen la fantasia que es pugui atrapar el culpable i es mostren agraïts per l'ajut rebut

Bru Rovira
1 min
"T'estimo, Empordà"

Alt EmpordàTot va començar al pàrquing La Comptessa del Pertús. La Montserrat, la noia que s'ocupava de cobrar els clients, va veure com al final del pàrquing s'aixecava una columna de fum i va enviar un whatsapp a la seva companya que treballa al pàrquing municipal, situat una mica més amunt. Com que aquesta no li contestava, va sortir de la caseta on té la caixa i la va alertar a crits. Mentre la companya trucava als bombers, va passar un cotxe de la policia local i va mirar d'apagar el foc amb un extintor. Però feia massa vent i quan, al cap de deu minuts, va arribar els bombers, les flames s'enfilaven descontrolades marge amunt.

"Ja no s'hi podia fer res", recorda un dels bombers d'aquest primer camió vingut de la caserna de la Jonquera. Ens ho explica dijous, cinc dies després, quan el balanç d'hectàrees cremades ronda les 14.000 i la zona de Boadella encara fumeja.

Podeu llegir el reportatge complet a l'Ara Premium.

stats