Societat 09/05/2012

Els drets dels homosexuals als EUA estat per estat, en un mapa interactiu

El diari britànic 'The Guardian' situa els estats de Nova York i Washington entre els més avançats en matèria de drets a favor del col·lectiu LGTB

Ara
1 min
Infografia de 'The Gaurdian', sobre els drets LGTB als EUA

BarcelonaEl diari britànic 'The Guardian' ha publicat una infografia que mostra de forma pràctica quina és la situació dels drets dels gais i les lesbianes als EUA, estat per estat. Temes com el matrimoni, l'adopció, la protecció contra la discriminació laboral, les lleis contra delictes d'odi, i si les escoles tenen normes que prohibeixen la discriminació per motius de gènere i orientació sexual són els ítems en què es basa aquesta infografia circular per visualitzar en quin estat dels EUA es pot sentir més ben tractat algú del col·lectiu LGTB (Lèsbic, gai, transsexual i bisexual).

A banda de la infografia que ofereix els avantatges o desavantatges que cada estat ofereix als seus ciutadans, també hi ha una altra versió que mostra aquesta mateixa informació però cedeix a cada estat un espai proporcional a la seva població.

Estat per estat

Segons mostra aquesta informació gràfica, entre els estats més poblats que més drets ofereixen a aquest col·lectiu destaquen Nova York, a la costa est, i Califòrnia, a la costa oest. Tots dos estats, permeten els mateixos drets que a les famílies i persones heterosexuals, excepte en el cas del casament a Califòrnia, que només permet unions de fet entre persones del mateix sexe.

Massachusetts, Connecticut, Iowa, Maryland o New Hampshire són estats que ofereixen de drets de tot tipus i amb una població menor. Els estats que menys drets garanteixen als homosexuals hi ha els situats al mitjà oest i al sud est.

stats