Societat 27/02/2014

El parc del Tibidabo obrirà dissabte amb la nova sínia panoràmica gairebé a punt

El parc va millorar l'any passat la xifra de visitants, però encara no ha assolit la fita dels 600.000 que persegueix l'Ajuntament

Maria Ortega
1 min

BarcelonaEl parc d'atraccions del Tibidabo de Barcelona estrena, aquest dissabte 1 de març, la temporada 2014 i ho fa amb la nova sínia panoràmica físicament instal·lada, però amb alguns detalls pendents que impedeixen que entri en funcionament. La nova atracció està previst que s'inauguri el pròxim mes d'abril després d'haver patit endarreriments en la seva posada en marxa fruit de l'allargament del procés d'obres.

De fet, la roda panoràmica ja s'havia presentat com la gran novetat de la temporada passada. Finalment s'espera que aquesta atracció, que s'alçarà com un nou mirador sobre la ciutat, entri en funcionament aquest any.

La sínia, que substitueix en el mateix emplaçament la que es va desmuntar el 2010 després de les inspeccions que es van fer arran de l'accident d'El Pendol, fa 20 metres de diàmetre, té efectes de llums i permet una visió de la ciutat a una altura de 500 metres.

El president del parc d'atraccions de Barcelona i regidor de Medi Ambient, Joan Puigdollers, ha donat aquest dijous les xifres del Tibidabo de l'any passat, quan va créixer el nombre de visitants. Es va situar en els 556.700, mentre que el 2012 s'havia tancat amb 519.106. Aquesta xifra, però, encara no assoleix la fita dels 600.000 visitants, que és el requisit que el consistori ha fixat com a pas previ a intentar que un privat s'ocupi de la gestió del parc.

Una altra de les novetats d'aquest 2014 és que el parc engega el procés per escollir, per mitjà d'un concurs popular, la seva nova mascota

stats