SOCIETAT
Societat 12/03/2012

Catalunya, paradís dels transgènics

La UE continua sense acordar una regulació clara sobre el seu conreu. Catalunya i l'Aragó són els únics llocs on es conreen massivament, pel rebuig social que generen a la resta del continent

Auri Garcia Morera / Laia Forès
1 min

Barcelona / Brussel·lesEl 25% de la superfície de conreu de transgènics de la Unió Europea es concentra a Catalunya. Tot i que n'hi ha algun altre d'autoritzat, com la patata Amflora, l'únic conreu massiu d'Europa és el blat de moro Mon 810 de Monsanto, que està modificat genèticament per resistir la plaga del barrinador, molt agressiva a Catalunya i a l'Aragó. Aquesta circumstància n'explica la concentració.

Els Vint-i-set continuen sense acordar una regulació clara sobre el conreu de transgènics. Fa dues dècades que Brussel·les intenta legislar en la matèria, però les profundes divergències entre els estats membres fan molt complicat l'avenç . Mentre la importació i el comerç de transgènics no suposa tants problemes la llista de productes autoritzats és llarga, el cultiu en territori europeu compta amb un bon nombre d'estats membres detractors.

Podeu llegir el reportatge sencer a l'ARA PREMIUM.

stats