Societat 19/10/2017

Tres de cada deu casaments són en segones núpcies

Els matrimonis registrats a Catalunya creixen un 3,8%, però els enllaços catòlics cauen un 8%

Efe
1 min
El govern central elevarà l'edat mínima per contreure matrimoni fins als 16 anys i es vol incrementar també l'edat mínima per tenir relacions sexuals.

BarcelonaEl nombre de matrimonis registrats l'any passat a Catalunya va créixer un 3,8%, encara que els casaments catòlics segueixen caient i van disminuir un 8%. Pel que fa a l'edat mitjana del primer matrimoni, continua endarrerint-se, i ja se situa en 35 anys en el cas dels homes i en 33 en les dones.

Segons dades provisionals sobre el nombre de matrimonis a Catalunya que avui ha difós l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), tres de cada deu matrimonis registrats són en segones núpcies o posteriors.

El nombre de matrimonis celebrats a Catalunya el 2016 va ser de 28.631, un 3,8% més que el 2015, i són les segones núpcies o posteriors per a almenys un dels cònjuges les que més van créixer, un 7,5% en relació amb l'any anterior, i ja representen el 30,4% del total de matrimonis.

Els enllaços celebrats entre persones solteres també van augmentar, però menys: un 2,2% en relació amb el mateix període de l'any anterior.

L'edat mitjana al primer matrimoni segueix endarrerint-se i supera, per primera vegada, els 35 anys en el cas dels homes (35,1) i els 33 anys en el de les dones (33,2).

stats