Societat 19/02/2018

Tres dels encausats per l'ocupació del rectorat de la UAB, en cerca i captura

Ja s'han detingut una desena de persones pels mateixos fets, i se'ls demana fins a 14 anys de presó

P.e.
2 min
Tancada dels estudiants de la UAB / CRISTINA CALDERER

BarcelonaUna desena de les 27 persones que estan encausades per haver ocupat el rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l'abril del 2013 han quedat detingudes les últimes setmanes. Els Mossos d'Esquadra les han arrestat per no haver-se personat davant del jutjat número 3 de Cerdanyola del Vallès, que porta aquest cas i que les ha citat perquè recullin l'escrit d'obertura del judici oral. Els afectats, que formen el col·lectiu que dona nom a la campanya 'Som 27 i més', han explicat que actualment queden sis persones que tampoc s'han presentat al jutjat i que, de moment, no han sigut detingudes. Han afegit que d'aquestes sis, els consta que n'hi ha tres que tenen una ordre de cerca i captura. El grup ha destacat que la fiscalia els demana entre 11 i 14 anys de presó -per a cadascun dels 27- per l'ocupació del rectorat.

"Continuarem demanant l'absolució", ha advertit aquest dilluns Edu Marco, un dels 27 investigats en aquest cas. Marco ha recordat que, a part de la pena de presó, la fiscalia també els reclama 9.500 euros a cadascun i 14.000 euros de responsabilitat civil. "La fiscalia ens vol fer por, però nosaltres donarem la cara", ha afegit. La desena de persones que s'han detingut les últimes setmanes han quedat en llibertat després de passar a disposició judicial. Els 27 investigats són 25 estudiants, un professor i un treballador d'administració de la UAB. La fiscalia els acusa dels delictes de desordres públics, violació del domicili d'una persona jurídica [el rector], danys a béns públics i coaccions per impedir als treballadors accedir als seus llocs de feina.

El col·lectiu 'Som 27 i més' ha insistit que l'ocupació del rectorat de la UAB es va fer després que la Generalitat, sota el mandat de CiU, aprovés un augment del 66% de les taxes universitàries.

stats